fredag 25 oktober 2013

Tekannor min passion..


Hej mina vänner..Har lagt ut lite filmer som ni sett ..Alltid lika roligt..Tekannor är oxå kul! Älskar att experimentera med uttrycket på en kanna.Sen att få dom så funktionella det bara är möjligt..

Viktiga detaljer..Pipen får inte vara för vid..Flödet är viktigt..samt vinkeln på pipen och dess vasshet..Sen behöver alla kannor tilluft..annars rinner dom inget bra..
Sen är det inte så dumt om designen är tilltalande,eller hur?
Är mycket förtjust i mina kramhandtag..Ni får ha en skön fredag..

onsdag 23 oktober 2013

Beskicka bottnar på bordlyktor



måndag 21 oktober 2013

lördag 19 oktober 2013

Då fortsätter jag ett tag till då..

Ställde frågan och fick liiite respons..gött:) Så jag fortsätter bloggandet ett tag.Jag har gjort en ny film på youtube där jag drejar med förbundna ögon..Låter lite skrytigt ,eller hur.Vad vill jag bevisa ? Jo, mina elever undrar hela tiden hur jag gör.Då vill jag visa att allt sitter i känslan inte vad du ser eller hur mycket styrka du har ,utan känslan!Här ovan ser ni mig i min senaste skapelse..

Dessa fat ska nu brännas..Ska bli hängande tripplar..

Mer roliga klockfigurer med pendlande ben..Det blir både barfota och med högklackat..

Hade några tjejer inne i butiken idag..En av dom var förmodligen keramiker och ibland vågar dom sig inte in i verkstan..Dessa gjorde inte det.Det jag hörde då jag sitter med öppningar ut mot butiken var.Hur gör hon den här glasyren.Svaret hon fick från den förmodade keramiker-Den finns i nån katalog..VA menar människan-NÅN KATALOG..Jag blandar ALLA mina glasyrer själv faktiskt...Här är det inget färdigt inte..Nån ordning får det allt vara..

fredag 11 oktober 2013

Funderar på denna blogg..

Hej igen..Ni som läser min blogg.Vill ni att jag fortsätter? Får inga kommentarer men ser att ni läser.Ingen feedback gör lite att man tappar sugen.Här en bild från slutet 80 början 90tal.På den tiden jobbade jag i en garderob på Kungsgatan 20 min första lokal i Nora. Lager ja det hade jag hängde runt rumpan då det va trångt.Syrran som jobbade hos mig då fick backa in på toan för där stod det torkade blommor i parti och minut..Det va tider det.. Snygga bruna kontaktlinser hade jag på den tiden och permanentat hår som va sååå modernt..

Två stora fat kom ur ugnen i veckan ..Båda gick åt skogen ..Men fina i glasyr och design..


XL stora hänglyktor oxå på nyhetssidan..Medeltidsinspirerade..

Sen fick min klocklampa äntligen bli monterad..Lööve it..KEA ur hjälpte till med visare och annat..Hjälpsamma butiksägare finns det gott om i Kristinehamn.. Hoppas få veta hur ni vill ha det !