torsdag 12 februari 2009

Debatt om matpriserna i Nora!

Det pågår en debatt på Nerikes allehanda (norasidan) om priserna på mat i Nora.Noraborna åker hellre till Örebro för att handla mjölken 2 kr billigare sen har man mage och klaga på sortimentet och priserna i butikerna i Nora.Det påstås att man tjänar på att åka 8 mil för att handla i Örebro.Mig veterligen så har man lockvaror i butikerna i Örebro som t.ex Willys frysta kyckling sprutfylld med vatten(vilket blir dyrt) .Dom är möjligen billigare på vissa mjölkprodukter men sen kostar en del annat dubbelt så mycket eller lika mycket som i Nora.Man kan köpa coops blåvita eller ica lågprismärke lika billigt i Nora som i örebro..

Man klagade dessutom på det dåliga sortimentet i matbutikerna.INGEN visste i debatten att både ICA och coop tar hem saker bara man säger till.Hur ska handlarna veta vad folk vill ha om man bara går runt och muttrar i hyllorna*L*

Det som jag ofta får höra är att allt är så dyrt på småorter för att handlarna skor sig! Men ibland vete katten om man ens har kollat utan bara lyssnat på rykten!

Jag har oxå fått slängt i ansiktet att vi inte har tillräcklig med kompetens för att sälja en del av produkterna vi har..bl.a va det en kostymprydd herre som hellre handlade på elgiganten för där var säljarna utbildade.Jo,tjena sist vi var där stod säljaren och läste innantill på nätet och visste ingenting..Jag har min sambo i butiken och det han kan om TE.Kaffe,Kaffemaskiner,Kropp och knopp produkter är på nörd nivå*L*

Vad får man om man gynnar den lilla handlaren .Jo man får en fantastisk spetskompetens från 9 av 10,en otrolig servicekänsla och alltid hjälp om nått går galet.

Jag var själv till Mariebergs köpcentrum för ett tag sen. Kattmaten på hund o katt butiken kostade lika mycket som i Nora .Gurkan och paprikan va dubbelt så dyr som i Nora..Själv köpte jag textilfärg på Panduro som visade sig vara snustorrt när jag kom hem..Sådana köp blir dyra i längden då man sällan åker 8 mil för att byta.

Jag hoppas att inte alla kunder bara vill ha lågpris och skiter i kvaliten.För mig gäller "du får det du betalar för" och jag hoppas det finns fler som tänker som jag!

Lågpris i all ära men det lågprisvaruhus som finns i Nora har delvis samma leverantörer som jag har och sen tar dom lika mycket som jag gör och kallar det lågpris..Är det inte att lura kunderna att dom handlar billigt..*L*

Jag envisas med att tro att kvaliten är viktig..Köp en mugg av mig och den håller hela livet köp en på IKEA och den håller ett år..

Så det så
ha det gött Annbritt


3 kommentarer:

Galleri Dalhem sa...

Vilken HÖJDARE An- Britt !Vad skicklig du är ! Beundrar och håller tummarna ! / Erik

Krukmakeri hemjord sa...

Tack Erik
Du är så snäll*L*
abbi

goodman sa...

Ja, och var annars kan man i en butik med teknikprylar få uppmaningen: Gå hem och prova, om den funkar hemma hos dig kan du komma tillbaka och betala...