tisdag 19 juni 2012

Vilket liv det blev när jag publicerade denna youtube film..

Ja jösses som puh sa..
Vilket liv det blev på Keramik/ifokus när jag la ut denna filmen när jag drejar 8,5kg..En Höganäsdrejare som sitter och seriedrejar på Höganäsbolaget ville få det till att jag använde fel teknik och därför inte skulle få kalla mig för drejare.En annan stjärna höll med utifrån att jag inte hade någon utbildning.Så simpla saker som att jag vunnit NM i drejning va lika löjligt som om jag skulle hållit på med kulkastning.Tekniken var urusel enligt dom och skulle ge skador i längden.Nu har jag kollegor som lärt sig rätt som trots det är arbetsskadade.NU är det ju så att ALLA drejare (om man tittar på Youtube runtom i världen) har sina egna små knep.Jag har mina..;) och det är inte många av dom som lärt sig dreja rätt som ens drar upp en klump på 8,5kg..

Lägg till bildtext
Hade man inte lärt sig av en mästare så kan man inte dreja..eller ska man säga dreja som dom lärt sig.Man kan säga så här..Drejningen får alltså inte utvecklas för man ska dreja som man alltid gjort..En liten jämförelse kanske är på sin plats..Ta backhopparen Boklöv som med sin spretiga stil fick minuspoäng för att han inte höll ihop skidorna..Tänk om man inte hade sett fördelarna där .Då hade backhopparna inte ändrat sin teknik..Som idag gör att dom hoppar mycket längre.Jag har fått tagit så mycket skit genom åren just för att jag är outbildad så det gör jag inte  längre .Jag har blivit äldre och har med åren blivit rätt hårdhudad.Folk som inte kan acceptera att det finns människor som har talang och som faktiskt kan lära sig själva även om det tar lång tid dom är mycket små människor i mina ögon. Jag kommer i fortsättningen stå på barrikaderna för oss som gått den långa vägen..För det är faktiskt så att talang för ett hantverk  eller att måla eller what ever det är man född med och det är inget som utgör någon risk för andra att man utövar.Så låt oss bli erkända för det vi är duktiga på utan skolor.Det är inte läkare vi är utan konsthantverkare och det är en jävla skillnad..
 Jag tackar Nora kommun så hemskt mycket för gratis reklamen i deras senaste annons..Mina påsar används i deras bilder fast jag flyttat för längesen.Nora kommun har även kvar mig på sin hemsida som lockvara..jo jo.. Kram annbritt

5 kommentarer:

Gudrun sa...

Hej Ann-Britt!
Måste bara säga och har sagt det tidigare, du är så jätteduktig på ditt hantverkskunnande.
Bra att du har så mycket skinn på näsan, med all rätt. :)Det du säger är så sant. Tydligen svider det ordentligt hos de som inte tål att du är så duktig, det visar som sagt bara på deras egen svaghet.
Det är tragiskt att vissa tror att de är bra bara för att de gått en utbildning (gäller alla utbildningsområden). Utbildningen kan ge människor kunskaper men om den sedan finns hos den som deltagit är något helt annat.
Tycker så mycket om ditt skapande, din kreativitet och ditt formspråk.
Önskar dig en fin midsommar.

japp sa...

Hej AnnBritt..Stå på dej.. jag håller me dej, har själv den erfarenheten av att vara amatörsmässigt lärd. Har hållt på med keramik i 25 år på hobbynivå, lärd av en för mej kallad proffs, som hållt på med kurser över 50 år, Men alla gör vi olika och alla har vi våra knep, för den skull ska ingen komma å säga att den tekniken dom har är den bästa, tycker jag.

Jag gillar dina alster, och som du säger så är det inte många som tordas ge sig på en 8,5kg klump.. 5 kg var nog tyckte jag, å inte blev det nåt sånt fint av de jag testade som de du gör...=)

Nää.. skit i deras uttalanden, inte värt ett piss i mississippi ens.. trist bara att det finns såna som ska klanka ner på andra, jag kallar det bara avundsjuka!!!

Stå på dej!!! kraam Helén i Piteå.

trädgårdsdrömmar sa...

En del visar sin avundssjuka mycket tydligt genom att klassa ner andras fina utförande.Tur du har skinn på näsan och kan strunta i deras kommentarer.Dina saker är bara så fina.Kram.

Anonym sa...

Typiskt Nora att inte vara uppdaterad.
Vem har rätt att påstå att skolor och utbildningar automatiskt gör en till proffs? Pekpinne Sverige!

Marie-Louise Lundmark sa...

Jag tror knappt mina ögon -vilken avundsjuka --man blir ilsk på riktigt,näädu -allt snyggt ,tufft , otroliga grejer som du gjort är så himla bra ---du får "lägga en snigel på ögat" på dom ,kör så de ryker skit i stelbenta surkartar..kram -Marie-Louise