fredag 14 december 2012

En skitsak att kopiera..

Hej på er...Att stå upp för saker som inte är OK får jag ofta ta skit för..Nu sa jag till en som håller på med lera att låta bli att kopiera mina modeller.Hon hävdade då att modellen inte var min för den var från en annan keramiker som en kund ville hon skulle kopiera   ..Vad ÄR  SKILLNADEN .Hon tyckte det va en skitsak..Hon kollade min blogg och konstaterade att mina hade jag "visat" upp 2011.Så det va jag som kopierat någon annan.VILL bara göra klart en sak.Jag lägger ut bilder på saker jag kan ha tillverkat i flera  flera år och allt blir nyheter då jag presenterar dom här för första gången..Så nu får jag märka mina bilder med mönster och upphovsskydd..
Denna tomtelykta har jag gjort så länge jag kan minnas .Den föddes nån gång på 70talet..Jag är faktiskt rätt gammal ;)

Dessa underbara och roliga produkter tog jag fram när jag hamnade i Kristinehamn . Den serien växer hela tiden.
Jättemugg  à la Annbritt. Den är på 1 liter och väger nada..Även till soppa..ett önskemål (men ingen skiss) från en kund som bara ville ha en STOR mugg.Då skissade jag och drejade fram denna.

och sen till föremålet vi tjafsat om ..Mina nässköljare..Designad och tillverkad på 90talet .Finns säkert andra modeller som är både mer avancerade som andra tillverkar men detta har alltid varit "min" modell..Grejen är den .Hittar men en funktion man vill använda sig av .GÖR då för guds skull en egen grej av det..och säg inte att det är en skitsak att kopiera andras föremål ..Det finns något som kallas yrkesstolthet..


5 kommentarer:

Pennelina sa...

Helt rätt! Stå på dig :-)

Julkramar från mig <3<3<3

Krukmakeri hemjord sa...

Kram till dig oxå...

God jul..

Anonym sa...

Ja det där känner jag ju igen sen låååång tid tillbaka, hela design världen formligen exploderar av kopior...
Men Annbritts grejor känner jag väl igen sedan barndomen.
Och jag håller helt med: gör en EGEN stil på dina saker så gör det inte någon arg eller ledsen.
Måste väl ändå vara mer till fred-ställande att ha sin egen stil?
kram från marianne

Anonym sa...

Bravo Annbritt! Det är bra att du enträget står upp för dina åsikter. Förstår att det måste kännas jobbigt ibland. Och du får skylla på dig själv kanske, för du ser inte ut som en som har jobbat med keramik i 40 år!!!

Krukmakeri hemjord sa...

Det va ju typiskt att en sån som du skriver anonymt FEGT skulle jag säga.Det måste vara jobbigt för dig att jag är en sån duktig keramiker .Får höra det dagligen nämligen !Misstänker att du är den personen som dessutom yttrat det jag skriver om.Men som sagt det kan ju aldrig veta.Att man har folk som inte gillar det man gör det har alla även jag.Men att dom personerna skulle kunna avgöra hur duktig jag är kan dom inte.För man jobbar med smak och smaken är som baken delad.Tekniskt slår många mig inte på fingrarna och det vet jag.. Jag tycker det inte är speciellt jobbigt att stå upp för mina åsikter och speciellt inte när jag vet att sånna som du tar illa vid sig..Skithögar har jag inte mycket till övers för..Om jag inte minns fel så handlar det om jantelagen"Du ska inte tro att du är nått". Kul att du ändå tagit dig tid att läsa min blogg..Det är faktiskt frivilligt..:(