måndag 31 mars 2014

Baka i stengods !

Hej mina "vänner" Försummar denna blogg men jag försöker i alla fall lite då och då med bl.a  mina youtubefilmer som är såååå roliga att göra.Lite nytt på himlen är det hela tiden.Mina kursdeltagare vill inte sluta så nu kör vi med klippkort ha ha ha . Sambon har haft lakritsprovningar , chokladprovningar och romprovningar.Det är roligt att få höra att dessa varit dom bästa provningar dom varit på .Många har gått på provningar tidigare ..Det gläder oss..Vi har även bokningar med grupper som kommer och det har inneburit lite mer matigt i caféet.

Min fårserie har nu utökats med lite roliga beredningskärl och fat..Får se vad det blir mer i denna serie :)

Har kunder som kommer med specialare.Detta är ett polskt porslin som kunden saknar uppläggningsfat till.Jag gjorde vad jag kunde men då i stengods.Hennes fat blev 45-50cm i diameter. Riktigt roligt att få jobba med lite andra tekniker.

Jag har gjort muffinsformar i svart stengods till caféet. Det blev lyckat att baka vaniljmuffins i och  toppa med lakritsgrädde..Snyggt och gott:).Det är bra att veta att stengods håller att använda i ugnen.Jag jobbar INTE med färggranna glasyrer=bly som vissa kända märken som finns på marknaden..Så hos oss är man trygg..ps. jag har fyllt år och snart fyller sambon 50 ds

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hola Abbis!
Bly bränner helt bort vid stengodstemperatur, så färgglada glasyrer är alltså inte likamed bly!
/Färgglad kille.

Krukmakeri hemjord sa...

Det vet jag /Färgglad kille därför jobbar jag i stengods som jag skrev..Mycket färglatt som nu finns på marknaden är lergods = blyglasyrer när det kommer ner på dom temperaturerna.Men det vet inte gemene man . Man handlar i god tro och tror att allt är blyfritt i Sverige..
Sen finns det bly kadmium och selen i stengodsglasyrer oxå .Men då måste man som yrkesverksam söka tillstånd för att få använda detta .. Jag gör det inte alls pga att jag är rädd om min hälsa..

Tycker inte om anonyma inlägg så skriv ditt naman om du ska skriva över huvudtaget!!!

ha de gott