fredag 1 juli 2016

Lite nytt och ett väntat besked !

Hej på er
Jobbat 25% under 6 månader men fr.om idag börjar jag jobba 50%.Inte för att jag är bättre utan för att jag måste ta det steget därför försäkringskassan kommer annars kräva att en handikappad 58 årig kvinna med bara grundskola annars ska söka jobb som jag klarar av.Det var det första min handläggare sa till mig när jag precis kom hem ifrån sjukhuset.Just där och då förstod inte jag konsekvensen av den operation jag just genomgått. Nu förstår jag att jag kommer vara sjukskriven lääänge.Hur länge ? 

För några veckor sedan fick jag ett samtal från verksamhetschefen på neurologen i Karlstad. Dom hade fått nu min IVO anmälan.Denna personen skulle svarat på min anmälan till patientnämnden i början av december.Nu ringde hon 6 månader för sent. Många ursäkter fick jag bl.a att hon ringt mig ett antal ggr på fel mobilnr. Hon hade jagat läkare som behandlat mig m.m . Hon sa dessutom att detta var det svåraste hon någonsin gjort och hon tyckte synd om mig.. Jag sa att hon ändå skulle skriva ner ett svar..Det kom några dagar senare. Svaret var att dom har gjort så gott dom kunnat och att det hade inte kunnat bli bättre än så här..Vi pratar om en specialistmottagning ..

Nu får vi hoppas att IVO säger något annat..!Idag kom ytterligare ett bakslag..
Hade överklagat som jag trodde till förvaltningsrätten men tydligen hade jag bara överklagat till Försäkringskassan . Det handlade om en vakuumkran=lerknådningsmaskin  som är enklare att använda en den jag redan har , då den inte funkar i dagsläget.
Dom hävdar med bestämdhet att en sådan maskin måste finnas i alla keramikverkstäder för att arbetsmiljön skall vara tillfredsställande.Den maskinen jag ansökt om ÄR INTE SPECIELLT INDIVIDANPASSAD FÖR PERSONER MED NÅGON FORM AV FUNKTIONSNEDSÄTTNING.
Hur vet en tjänsteman på försäkringskassan det ? 
Sen säger man att jag underlåtit att skicka in ett papper från min arbetsterapeut vilket inte alls stämmer.
NU kan jag överklaga till förvaltningsrätten om jag är missnöjd med bedömningen.
Snacka om att köra med utmattningsmetoder..Nästa vecka ska jag ta en dust med kirurgen då det är en uppföljning av operationen.Sen ska jag även prata med min neurolog som ska skriva ett utlåtande till LÖF  som ska ligga till grund för skadeståndet..Det är ju nu allmänt känt att kvinnor får mycket låga skadestånd vilket är nått för diskrimineringsombudsmannen..

Frågan är vilka av dessa jag ska anlita en advokat till..??

1 kommentar:

trädgårdsdrömmar sa...

Fy sjutton som du blir behandla.Alla dessa människor som sitter och gör utlåtande om en annan människa som dom för det mesta aldrig träffat.Man blir så arg när man läser hur du har det.Men jag tror att du är en tuffing som inte ger upp i första taget.
Håller båda tummarna för att det ska bli bra.
Många kramar.