lördag 11 juni 2016

Svensk sjukvård i ett nötskal.


Hej ..Lite fundersam just ju.. Fick avslag på på fördröjd diagnos så gick jag tillbaks och läste mina sjukjournaler.Jag förstår om man bara går på dom noteringarna att jag får ett avslag. Fick en felaktig fibromyalgi diagnos som följt mig genom åren som en röd tråd ..och de sabbar nog allt . Vad jag än sen sökt för så har det stått depressiv ,aggressiv , tungt på jobbet och ledsen OM det så har varit NAGELTRÅNG ..Visst i helvete kan det vara tungt på ett jobb då man vid tillfället hade 4 anställda , 2 barn, och en hyresfastighet med tillhörande bekymmer och en keramikverkstad som skulle löpa ,inredningsbutik med alla inköp café med teavdelning B&B samt senare klädbutik på 180 kvm samt 3 hyreslägenheter samt en man som va föga intresserad av vad jag höll på med..
Jag har haft värk i nacke axlar  och armar sen jag va 25 år..Men man har gjort väldigt lite noteringar om detta .Det man kan se är all värkmedicin jag fått utskriven men inte varför..Mer fokus på min mentala bit vilket jag bestämt tar avstånd ifrån.HUR KAN EN ALLMÄNLÄKARE göra psykiska bedömningar då den inte ens har utbildning för detta.. 

Hade jag varit psykiskt instabil hade aldrig klarat av den hårda press jag haft under alla år ..
Kan dessutom tillägga nu när jag ändå är så här personlig att jag alltid  blivit tvingad  till doktorn av anhöriga.. 

Skulle verkligen vilja ta ett allvarligt snack med den läkaren jag gick hos..Men hon är död..
Så vad gör jag nu..

Väntar på att den andra vårdskadan ska bli klar (den försenade operationen) ..skadestånd och livränta..som inte blir så mycket enl ombudet.

Att jag ska få rätt till handikapphjälpmedel då svaret kommer från min överklagan till förvaltningsrätten.
Säger bara det till alla därute..

LÄS EDRA SJUKJOURNALER SÅ INGET STÅR DÄR SOM INTE SKA STÅ DÄR . SAMT att det som SKA stå där är nerskrivet..
SAMT ta en sjukförsäkring..

Mig har vården lyckats sabba...

2 kommentarer:

J sa...

Hej!

Jag har följt din blogg lite på avstånd ett tag, främst pga din fina keramik, och jag har läst om din skada och din kamp med vården. Jag beklagar det som hänt. Här måste jag dock få hojta till lite - en allmänläkare har visst utbildning i att göra psykiska bedömningar! Psykiatri ingår i Sverige i alla läkares grundutbildning innan examen, samt (minst) 3 månaders tjänstgöring inom psykiatrin under AT (allmäntjänstgöring) och (minst) 3 månader under specialisttjänstgöringen (ST) för att bli specialist i allmänmedicin.

Med detta sagt hoppas jag att du blir bättre/får hjälp att hitta bra hjälpmedel!

/ J

Krukmakeri hemjord sa...

Hej J

Trevligt att du följer min blogg.I och med att du nämner hur många veckor en läkare tjänstgjort så kan jag säga att för mig är det lika med noll.. Har dessutom kontakt med många inom vården och det får inte göras några sådana bedömningar även om man praktiserat . På mig va det ytterligare en feldiagnos och det förstår jag om man bara är skolad några veckor i ämnet.. Mitt hopp står till att kunna fixa hjälpmedel i dagsläget..

ha de gott