måndag 23 november 2009

Nu julskyltar vi!


Hela helgen har gått åt till att skylta om .Först skyltade jag i mina fönster på vår huvudgata i Nora.Jag lånar fönster av min frisör hon har salongen bredvid apoteket ,helt suveränt.Där blev det fransk järnsängs gavel med brodyrer och en hel del röda rosetter..Har fått sånt fint Julpapper med text på i svart och vitt!
I Karlskoga butiken som ni ser på bilderna höll vi på hela söndagen.Det är 3 skyltfönster varav ett är lite mindre.Det är faktiskt bland det roligaste jag vet att skylta och är väldigt kritisk när jag ser andra som skyltat som bara slänger ut lite tomtar och aldrig anstränger sig utan det blir det gamla vanliga.Finns mängder av grejer man kan använda för att få ett tema ..Att sen bygga skylten på höjden och 3-dimensionellt är viktigt så det inte ligger lite på botten och skramlar..

Se så fina mina egna spetsskålar blev med ett ljusarrangemang i!

Fönstret vid ingången!

Här ser ni det vänstra fönstret!

Här ser ni det högra fönstret!
ps Jag kan tänka mig frilansa som dekoratör ds
ha de gött

9 kommentarer:

Noll54/Eva-Karin sa...

Jovisst är skylten viktig,,, den ska ju spegla butiken,,,, mycket säljs ju genom fönstret!


Ha det så gott!

E-K/noll54

Butik Östergården sa...

Hej Ann-Britt!
Du skulle lätt få jobb som dekoratör det syns direkt. Du har fått till det jätte fint i dina skyltfönster. Där skulle jag ha blivit köpsugen.

Jag har inte mycket till fönster att skylta i här ute på landet.
Lite synd men jag skyltar så gott det går i butiken. Du undrar hur vi får plats på våra inspirationskvällar! Butiken är nog större än det ser ut det finns många vråar att sätta folk i. Vi brukar få plats med ca 38 stolar ialla fall. Trångt är det men väldigt uppskattat. Sist fick jag säga nej till ett 40 tal som inte fick plats.
Jag var till Österlen och firade bröllops dag i helgen, besökte flera olika butiker det var intressant.

Önskar dig en ny härlig vecka!

Kram Helen

coyoteros sa...

tjohoo,,stämningen verkar vara på topp,,titta bara hur pippinätt du håller handen i skylten,,typisk tjejjig pose,,men bra blev det,

du som dekoratör,!!!jaa

det jag såg på tre rosor när jag praktiserade som dekoratör,,är inte ens i samma division som du visar upp,,jämnfört med det du visar upp,,så framstår gänget på 3 rosor,,som fjärde klassens bärplockare,,,nu fick dom för tvättningen av påskäggen en hel vecka,som jag nämt förut.......

Rut och Signe sa...

Härligt! Jag älskar julpynt. Så fint du har gjort i fönstren och underbart med röda färger bland allt det vita som är modernt. Ha det gott - Marie!-)

Elin sa...

Åh så vackert du fått till det...verkligen fint och inspirerande... Jag älskar att föstershoppa på kvällarna för att sedan en annan dag slinka in och titta innanför dörrarna...

Önskar dig en härlig kväll...
Många kramar
Elin

Krukmakeri hemjord sa...

Taaaack va ni är snälla..och coy du är för rolig.Jag hade inte ens tänkt på hur jag håller handen förens du skrev det*L*Det är rätt coy ge dom en känga bara*L*

Änglarnas hus sa...

Hejsan!!
vad roligt att se att du har en blogg!! visste inte det :)..har en svåger som bor i Nora och jag bbrukar alltid titta in i din butik när jag är där..har flera av dina lampor!! Du är såå duktig..Själv är jag amatör keramiker och fixar och donar med det en gång i veckan!!

Ha det gottis!!

Kraam Sanne!!

STENLYCKA sa...

Hej!
Vilken härlig skyltning ser att du gillar vad du gör eftersom det blir så vackert.
Hoppas du får tid till att göra något med dina 10 meter tyg.
Ha det så gott!
Kram

Karin Lindström sa...

Hej!

Tack för titten och din hälsning hos mig! Jag har haft butik i tio år men nu är det faktiskt andra julen som jag inte håller på med skyltningen som bäst. Jag sålde min butik augusti-08. Men nog saknar jag att dona och speciellt när jag ser dig där i fönstret:) Du har verkligen fått till det fint. Själv hade jag 6 stora fönster att skylta så det var mycket att fixa med till jul.

Jag vet inte om du köper något från miljögården, men de brukar alltid ha olika skålar med glaskupor till. Vi hade en lite mindre modell som var perfekt till praliner. Inte var den dyr heller.Tripple house, On Interiör är andra tips! Hoppas du hittar det du söker.

Ha en bra adventsvecka och lycka till med butiken.

Hälsningar
Karin