lördag 15 oktober 2011

unik utbildning för en elev i helgen!


Denna helg är verkstaden skola för en unik elev som vill förkovra sig i drejningen.
Vi ska dreja stora saker som sak monteras och drejas ihop..Vi ska dreja cylindrar och fat samt seriedreja.


Här drejas det så stort att jag får stå upp (gammal bild) Bara så man ser hur man kan göra..

En bild från drejarmästerskapen på den killen som vinner allt..Bjarne Pugard..Faten blir i killklassen (dom har ett kilo mer än tjejerna) ca 800mm ...tjejerna ligger inte långt efter trots mindre lera..jag drejar som bäst 720mm.

Här tränar jag för fullt men det är längesen nu :( men takterna sitter i !

Måste bara berätta att våra fantastiska kryddor från MILL & MORTAR nu är hemma i båda butikerna..Vad sägs om rökt vitpeppar ,rökt paprika,muskotnöten som ligger kvar i skalet...samt många många fler helhäftiga som INTE finns i den vanliga handeln..

Till sist en bild på min nya måndagsgrupp (onsdagsgruppen har fått 2 tidningsartiklar ;)) Ytterligare ett underbart gäng super entusiastiska tjejer..En av tjejerna går t.om 2 kvällar /vecka..så roligt har vi!!


3 kommentarer:

Suss sa...

Nu har jag läst och läst ikapp och himmel vad mycket roligt det är runt er måste jag säga. SAKNAR er enormt i Nora och finner ingen anledning att åka dit om vi inte ska tillbringa helgen där. Stan känns fattig, men det har jag sagt förut. Jag är jätteglad att det går så bra! Tids nog dyker vi upp, men lilla dottern arbetar nästan jämt och jag också för den delen. Pussa lite på Foppa från mig, jag har abstinens efter honom.
KRAM till er alla 3!

Mona sa...

Hej där.. Nu har jag kört mina 75 mil hem, och varenda kilometer var värd besöket hos dej (er). Tusen tack för en riktigt inspirerande och kul kurshelg!!! Hoppas det bli riktigt bra där i nya huset, sååå fint hos er och mycket roliga saker!
Ha det bra
Mona

Krukmakeri hemjord sa...

Tack Suss det värmer*L*

Hej Mona..Det va jättekul att lära känna dig..Jag hoppas att jag gett dig mycket nya idéer och tips..
ha det gött..

kramen