måndag 31 augusti 2009

En liten läges rapport

Helgen har funkat trots förkylningseländet.Här kommer lite rapport om Formex !
Har hittat 6 nya leverantörer.Nytt smycke märke på väg in Diddi.Ett märke som inte finns i varenda present butik.Jag gick länge och klämde och provade.Detta märket stack ut på det sättet att det var både tufft,romantiskt och hade bra prisbild.Lånar ett väggställ så jag har tagit hem rätt mycket som ni förstår..ska det va så ska det va*L*
Det kommer komma hem mer från min textilleverantör som jag haft sen 1985.Hon har förnyat sig en hel del.Nu kommer det färdiga gardin kappor med knyt band som är helt bedårande i både vitt och svart med spetsar och linnetyg.Passar alldeles ypperligt till shabbykunderna oxå.Det roliga är att jag kommer slå konkurrenten på orten när det gäller priserna med hästlängder*L*
Jag har hittat en nya jättefina lampskärmar med brodyr...i vitt
Till detta långa gardiner..bra priser där oxå
Stötte på patrull hos en grossist där konkurrenten handlat!
Men va gör det när jag hittade bättre saker hos en annan leverantör*L*
Kommer köra helkoncept på Väggord,möbeltexter etc etc..en hel del shabbytexter mm mm prisvärda till tusen..
Kommer texta en del möbler själv då jag har den ådran*L*
Jag kommer ha en supersöt tunika hemma bara för att den passade att dekorera upp med.Endast en modell men i många storlekar.Passar tjejer med lite former om jag säger så..
Sen kommer det hur mycket inredning som helst.
Har fått eloge på eloge i helgen för att ha en butik som har ett eget koncept!

Jag tackar och bugar för detta har jag jobbat på i snart 25År

Idag har jag fått förslag på väggplåten som ska sitta i Karlskoga
kommer bli sååå bra!

Nu ska vi äta och titta på Bones!
kram på er
Annbritt


10 kommentarer:

Made in Persbo...Carina sa...

Hej hej!
Letade efter din mail men hittade ingen. Tänkte bara säga att det går bra att anlita mig. Maila mig gärna om du skulle vara intresserad.
carina.olander(at)home.se

Så roligt det måste varit på formex. Men så mycket intryck! Kul att du hittat lite nya leverantörer!

Ha det gott!
Kram, Carina

Anonym sa...

Vore det inte roligare att satsa på lite nytänkande istället för att ta in sådant som konkurrenten redan har? Diddis smyckens säljs ju dessutom på en stor klädkedja över hela sverige och liknande smycken finns ju nästan överallt så värst mycket kan det ju inte sticka ut.
//Turist i Nora

Krukmakeri hemjord sa...

Hej anonym eller förmodligen någon som jag känner som har butik..*L*Därav denna kommentar...

Snö of sweden,baglady,pilgrim,våga etc etc har alla.Jag vet att diddis säljs i en kedja men den kedjan finns bara i storstäder och inte på småorter och endast på 2 ställen i min närhet.Tittar du på alla dessa "kända" märken så känns det som alla sneglar på varandra..Diddis stack ändå ut ganska rejält .Har jobbat med accessoarer i 25 år och har sett det mesta och nu behöver jag något som ungdomarna har råd med och tar till sig.MIN bedömning är att detta märke ligger lite före i tiden med blandningen av läder och romantik.. Sen är smaken som baken,delad!
Jag har ett koncept som jag kört i 25 år JAG tar in det jag alltid tagit in .Konkurrenten är den som har dåligt omdöme som inte kan hitta sin egen stil och som hela tiden sneglar på mitt koncept.
VARFÖR SKA JAG ÄNDRA PÅ MIG????????

Sen följer jag trender för det är viktigt att inte stappla omkring i gamla hjulspår..Kan jag sälja något som folk springer och frågar efter så tar jag in det..

Jag är affärskvinna...
ha de gött du anonyma

Anonym sa...

Jag är enbart en kund som varken har butik, bor i Nora eller känner dig eller konkurrenten personligen utan har läst din blogg därav min kommentar.
Jag har under flertal tillfällen under flera år besökt både din och konkurrentens butik och på senare tid måste jag säga att vissa av dina saker liknar mer och mer det som konkurrenten har. Känns mer som att konkurrenten kört på samma linje sen hon öppnade men det är ju bara min uppfattning.

//Anonym

Krukmakeri hemjord sa...

Det lustiga är att denna konkurrent som vi talar om säger sig ha ett koncept som ska vara dansk och fransk lantstil vilket jag har haft i över 15 år hon har inte haft butik speciellt länge..Leverantörer som jag har haft 15-20 år har denna person försökt att handla av till vilket pris som helst när hon fick nej så försökte hon att lägga ordrar i Danmark.Hon har hotat konkurrerande verksamheter(inte mig) med att hon ska få bort dom (mycket otrevligt)eller köpa och lägga ner..
Det måste väl ändå vara den som är först som bli kopierad inte tvärtom*L*
Sen är konkurrensen fri det är jag mycket medveten om..Vi har idag 14 butiker som säljer present och inredning saker i lilla Nora med dryga 5000 invånare i stan.På sommaren funkar detta men jag kan direkt säga att på vintern funkar det inte..Så varför öppna en butik till med det som redan finns..Som sagt jag har varit i Nora sen 1986 och mitt koncept är densamma som när jag började med lite variationer JAG HAR EN RÖD TRÅD SOM FUNNITS DÄR I ALLA ÅR .....
Idag när vi ska konkurrera med lågpris och stora nybyggda gallerior så kommer det bli ännu tuffare och jag kommer konkurrera med bra priser och sånt som jag vet att folk vill ha och försöka hålla mig till den stilen jag alltid haft...
annbritt

Butik Östergården sa...

jag tittade efter dig på mässan man såg dig nog inte.
Jag hittade också mycket nytt. Jag köpte massor av Pijazz tunikor. De har varit så himla poppulära här hos mig. Vad kul att du gillade Melmellis kläder. Jag hoppas kunna packa upp dem nu till helgen.

Bra och snygga lampskärmar är inte lätta att hitta. Jag köper ifrån Watt och Veke men de är så jätte dyra. Önskar jag hittade någon bättre leverantör med humanare priser. Så synd att du inte fick beställa hos M Stoltz. Men det finns väl ändra minst lika bra.

Önskar dig lycka till och hoppas du får en härlig vecka!

Kram Helen

Krukmakeri hemjord sa...

Hej Helen
Jag har oxå handlat av watt och veke men tycker dom är dyra*L*.Kan skicka dig tips på några andra bra leverantörer om du vill!
annbritt

coyoteros sa...

nu kommer jag och lägger näsan i blöt,,en liten fråga..nu när dom vanliga glödlamporna försvinner,,anpassar leverantörerna av tex lampskärmar,,sina produkter till dom nya lamporna som verkar kunna ha vilken form som helst...å hur gör man med det egna lagret av produkter som är anpassade till den gamla typen av glödlampa,,blir ju svårt att fästa en skärm med klämmfäste på en lampa som ser ut som en spiral,,,,dä va bättre förr

Anonym sa...

Hejsan!
Din blogg väcker så mycket nyfikenhet, det är alltid så roligt att titta in här!
Spännande med ett nytt smyckemärke, det ska bli kul att se!

När jag kommer över till fastlandet och åt ditt håll så måste jag göra ett besök, du har såå fina saker!

Önskar dej en fin vecka!
Kram Maria

Krukmakeri hemjord sa...

Coy ..Jag har hittat lågenergi lampor som inte ser ut som i hopklämda lysrör utan är precis som en vanlig glödlampa samma sockel e14 eller e27 finns på Chlas i sjön..

*L*
Ser framemot ditt besök,Maria!