onsdag 17 februari 2010

Någon eller några vill sänka båten!


Hej mina bloggvänner!

Idag har det hänt saker som gör att jag undrar om man själv bestämmer över sin existens.Jag har fått veta att någon eller några håller på att sprida ut rena lögnaktigheter om min verksamhet. Man säger att att mina praktikanter är svartjobbare och att jag tar nya hela tiden istället för att anställa på ett normalt sätt.
Är man normalt funtad när man sprider ut rena lögner?

Jag kan berätta att sen 90talets början har jag haft ett tätt samarbete med Länsarbetsnämnden i Örebro län där man placerar ut människor som av en eller annan anledning inte klarar av att jobba.Detta kan bero på rena skador eller depression .Ålder har varierat från 25 och uppåt.Några av dom som varit placerade hos mig för s.k arbetsträning har efter praktiken blivit anställda under ett antal år.Det har oxå hänt att någon av dessa personer blivit av med sina bidrag pga fusk. Jag har dessutom haft ett antal praktikanter från handelsprogrammet där man praktiserar en termin i taget.
Därav har det varit en ganska stor snurr på folk hos mig.
Själv tycker jag att jag gör en samhällsinsats.

Sen kan jag berätta vad som hände när jag sålde min stora hyresfastighet och flyttade till mina nuvarande lokaler.Jag hade vid den tiden en heltidsanställd som jobbat ca 5 år.Jag skulle flytta verksamheten in i ett hus som vid flytten var långt ifrån färdig renoverat.Jag skulle dessutom dra ner min verksamhets storlek rätt så rejält. Så den tjejen som va anställd då blev uppsagd för det fanns inget jobb när flytten gjordes .Det tog 3 månader att iordningställa butiken och hur smart hade det varit att betala 30 000:- i månaden för någon som gick hemma .Jag jobbade själv länge men hade familjen som gick in och jobbade när det var turist säsong.Vilket jag hade min fulla rätt att göra enligt facket! samt hade en del praktikanter ditsatta från läns arbetsnämnden

Efter ca 2 år så anställdes min sambo som idag driver butik nr 2 i Karlskoga.Han va med i Nora till april 2009!

Om man nu håller på att hitta på historier om mina anställda/praktikanter så kom istället ner till mig så ska ni få faktisk fakta.

Ni håller på att sänka mig med ert skvaller och jag vet bara en i dagsläget som skulle hoppa jämfota av lycka om det lyckas.

Man saknar inte kon förens båset är tomt.sägs det!

Varför kan man inte se min verksamhet som en tillgång för Nora och Noras turism förstår inte jag!

Min bank sa idag att dom tyckte jag skulle flytta till Karlskoga!Låter som om dom lyssnar på skvaller oxå!


13 kommentarer:

Britt sa...

Hej!
Vad tråkigt att det finns folk som vill förstöra för andra och sprida osanna rykten och göra så att man raserar en hel verksamhet som man har byggt upp under flera år. Är det avvundsjuka för att det går bra för en eller?????
Tycker att det är konstigt om t om banken lyssnar på dessa rykten.
Hoppas att det löser sig för dej på ett bra sätt och folk förstår att det inte är sanning i dessa rykten.
Du gör mycket fina saker. Gjorde reklam för dej i Svenska inredningsblogg för ett tag sedan med din kanna.
Ha de gott
Kram Britt

coyoteros sa...

låter mycket märkligt,vilka itrigier,,som jag har fattat så är krukmakeri hemjord viktig för noras turistindustri,,frågar man folk här i hällefors om vilka butiker dom känner till,,så svarar nästan alla "krukmakeriet" vid bibblan och några även bosättningsaffärn...tycker det här låter välldigt tråkigt,,även om inte alla kan älska alla,,,så finns det gränser,,tycker det låter som ren illvilja...man får tydligen inte sticka ut,,helst ska man väll sitta i villa,ha en volvo och gå ut md hunden på söndan,,och gubben ska helst ha rutig keps....

Birgitta sa...

Jag förstår att det är jobbigt med allt skvaller och när det börjar brukar det byggas på hela tiden. Så till slut är det inget som stämmer. Vad man ska göra åt det vet inte jag, men det är himla tråkigt och jobbigt för dej. Hoppas att det tar slut nu och att du kan fortsätta jobba i lugn och ro. Håller tummarna för det.
Kramis Birgitta

Butik Östergården sa...

Hej!

Jag har bara ett råd till dig!

Sträck på huvudet och gå vidare. Bry dig inte överhuvud taget. Det är inte du som har problem. Det är de som har problem. Låt dem inte ta din energi. Ju mer du bryr dig ju bättre har de lyckats.

Le och var glad och låtsas som du är jätte lycklig. Då knäcker du dem....

Lycka till Helen

Anonym sa...

Ja jag förstår inte hur man kan må så dåligt att man ger sig på en person som alltid har velat göra rätt för sig, som samtidigt bidrar med en insats för bygden..? På vilket sätt tror denna person att den skulle må bättre av att sparka undan benen för dig! Du är ju bäst på det här Ann-Britt, och förstår inte din kommun det så flytta till Karlskoga, där man kanske har större insikt i vad som bidrar till att utveckla kommunen och locka turister!
Jag önskar dig alla lycka till! En stärkande kram till dig Ann-Britt!
/ Tuva-Lena :)

Annbritt Schmützer sa...

Tack alla ni är för underbara!

annbritt

Gudrun sa...

Men fy vad hemskt, vilka tråkigheter du hamnat i. Usch säger jag, så mycket elakhet det finns.
Avundsjukan är stor hos många. Ett ordspråk som jag brukar tänka på: när människor talar illa om dig, lev så att ingen tror dem.
Skitsnacket är ju svårt att komma åt för det sker alltid bakom stängda dörrar (p.g.a. dess ljusskygghet), hade det varit ärligt så hade de gjort som du säger, frågat dig och fått svar. Vet inte om jantelagen härjar värre på småställen? Egentligen säger skitsnacket mer om dem själva än vad det säger om dig. JAG HATAR SKITSNACK. De skulle bara veta hur många arbetsgivare över huvudtaget i detta land som tar emot praktikanter, även om det inte kan leda till jobb i många fall så har det ett värde för den människan det gäller, vad hade alternativet varit för dem. Fråga Af hur de tycker att du skall hantera problemet, de kanske kan dementera på något vis. Vad vet jag.
Håll ut.
Kram

coyoteros sa...

flytta!!! kommer inte på frågan,hemjord stannar hemma,,

på tal om facket har jag ,haft en del duster med dem genom åren,,,gick ur facket i början av 90talet för jag tyckte dom misskötte sej här lokalt,jag sa till dem att ,jagg stannar kvar om jag får betala in avgiften centralt,,då tog det hus i hellvete,och en lång strid började,,hot,hot,hot om uppsägning,med alla möjliga argument,,men jag backade inte en tum,,och läste in huvudavtalet så jag kunde varenda rad bättre än facket själva,,,där står bla att,,,kolektivavtalet gäller även inte anslutna..efter nästan 2 år kom fackordföranden och bad mej gå med i facket igen,,,då sa jag ja..och numera har jag normala relationer till facket..

en liten kul grej var att jag blev anklagad för snålhet,,så jag skickade pengar motsvarande avgiften varje månad,och skrev på avin,,,får endast användas av hällefors arbetslösa metallare,,,så då föll deras argument på den punkten...ps dom pengarna fick jag tillbaka när jag gick med i facket igen..det var en jobbig tid..men den lönade sej...

Bistels Brenneri sa...

Hei!! Takk for hyggelig kommentar på min blogg. Fikk veldig god respons. Morsomt med utstilling.
Håper ting ordner seg for deg.
Ha en god helg :-))
Lisbeth

annika sa...

Den svenska kungliga avundsjukan har slagiot till...igen. Men nån måtta får det väl ändå vara...jag tänker på banken. Småstadsmentalitet eller? Fy tusan så dåligt av dem.
Men det är ju så att detta förtal säger mer om dem än om dig. Förstår att det är svårt men skit i dem. Sträck på dig och var stolt över att du hjälper andra.
Kram annika

Atelje Skärvan sa...

Hej!
Först vill jag tacka för din kommentar hos mig.
Så jobbigt för dig med allt förtal,ge inte upp jag tror att det handlar om avundsjuka.Det finns alltid folk som har ont av att någon kan bygga upp något eget,det är ju ändå det de flesta vill själva.
Kram Agneta

becca sa...

Vad ledsen jag blir när jag läser ditt inlägg, det är så tråkigt när folk pratar skit, det kan ju förstöra så mycket.
Hoppas att det löser sig och att dom avundsjuka slutar, för visst måste dom vara avundsjuka när dom gör så!
Jag har ett bra recept på semlor, jag skickar det när jag har mer tid.
Hoppas att du får en bra helg, kram Rebecca.

Leontina sa...

Lämna för allt i världen inte Nora! Hemjord och Nora är synonymt. Det är trist med förtal, men låt inte den eller dem vinna. Jag skulle tro att du är ett hot och fortsätt gärna vara det.
För övrigt blev jag otroligt imponerade av de nya tekannorna. OTROLIGT fina och habegäret bultar inom mig. Varför har jag redan 6 tekannor? Tur de är gjorda av bräckligt material. STÅ PÅ DIG! KRAM!