fredag 2 april 2010


Hej igen!
Långfredag är verkligen lååång!
Vi har haft frukostbesök på f.m .Sen tog vi en runda på stan i det först vackra soliga vädret! Det slog om snabbt och började regna.
Vi hann fönstershoppa lite.
Kan meddela att Lisas tyger på prästgatan i Nora har tagit in PIJAZZ fantastiska gardiner i spets och bomull.Dom som jag sålde av tidigare .Ni som frågat efter dessa kan nu köpa dom hos Lisa!
I så fall får ni stans bästa priser på färdiga gardiner!
Sen kan man undra varför vi har en bokhandel som ska sälja smycken..Är snart ingen bokhandel:(

Imorgon påskafton har vi öppet
10-14.

6 kommentarer:

Linda Tellin sa...

Bokhandeln säljer inga smycken utan det är guldsmeden Thomas Johansson själv som säljer sina smycken.Han har nyss flyttat sin utställning från Biblioteket till oss, tidigare fanns hans smycken hos Eva på Handgjord, som tyvärr stängde. Känner Thomas privat och kan jag på något sätt hjälpa denna begåvade konstnär så gör jag det med glädje! Mvh Linda//Bokhandeln

Krukmakeri hemjord sa...

Ja du Linda
Hur det än ligger till så gör du som du vill*L*
Nu är det väl inte bara detta som folk i Nora undrar över om det ska finnas i en bokhandel såsom
badsalter,tvålar en massa godis m.m .Varför inte ha det folk vill ha dvs dom senaste böckerna.En kund sa att när hon ville beställa en bok som ni inte hade hemma så sa ni att kunde hon alltid köpa den i Örebro:(
mvh annbritt

Linda Tellin sa...

Bokandeln tar in ca 1275 titlar per år och trots detta kan vi inte hjälpa alla kunder och då vi inte kan garantera leveranstider, om det ex.vis ska vara en present så ber vi kunden söka på annat håll. Självklart vill vi sälja böcker men inte lova något vi inte kan hålla! Utan våra andra varugrupper kontorsvaror och leksaker skulle vi aldrig överleva...sen skojar vi till det ibland med lite roliga saker som ex.vis "sexy badskum" och det gammeldags godiset har vi haft här i Bokhandeln i massor med år! Jag tycker oxå att utvecklingen inom köpmannaskapet är beklaglig. Just att ha små "fack"butiker ger en spännande handelsstad...vi är på väg i motsatt riktning, alla är/blir el startar diversebutiker. Ett enkelt sätt att på sikt få en hel stad med olönsamma butiker, dålig service och missnöjda besökare! Har tidigare men utan gehör påpekat detta i olika sammanhang, senast i Länsposten förra veckan...som ett lätt osmakligt exempel kan nämnas att ordf. i Köpmannaföreningen väljer inte sin Bokhandel som kontorsvaruleverantör utan en barnbutik!? Marknaden är fri, som tur är och jag får väl som många andra krypa på den nivå ribban ligger...beklagligt men sant! Eller... så tar "nån" tag i arbetet med att upprätta en Handelsstrategi för Nora, där både fastighetsägare,finansiärer, kommun och köpmannaskapet är överens om hur vi vill att Nora i framtiden ska se ut som handelsstad..... :-) Fortsatt Trevlig Påsk!//Linda i Bokhandeln

Albert Lázaro-Tinaut sa...

GLAD PÅSK!

Krukmakeri hemjord sa...

Hej igen Linda
Nu är det inte bara en kund som tycker att bokhandeln försämrats både servicemässigt och innehållsmässigt i Nora , bara så du vet!Man kan förstå att du har problem att brottas mot, det faktum att nätförsäljningen har vuxit enormt dom sista åren. Men om det sen rättfärdigar att du klampar in på alla andras områden det vet inte jag! För missnöjda kunder det har du!

Godiset som du säljer har jag haft i 10 år innan dig. Nu har jag blivit tvungen att plocka bort det! Du ska även veta att jag sålt leksaker i 11 år. Det måste du väl ha förstått när du träffade en av mina grossister på mässan som markerade rätt bra att jag var en gammal kund till honom när du säger till mig att jag inte får handla där!

Du refererar till köpmannaföreningens ordförande som är osmaklig att välja en barnbutik dvs. Nillas bod som leverantör till kontorsmaterial. Nillas Bod/Pernilla som har jobbat i bokhandeln i Nora i 10 år dvs. hos dig. Samt 2 år hos Bokia och 3 somrar hos mig*L* Jag känner Pernilla rätt väl. Både jag och du vet varför Pernilla med 12 år inom bokhandeln och sättet du sa upp henne på börjar sälja kontorsmaterial och böcker. Det är inte för inte hon har drygt 50 företagskunder på den biten! Dessutom tycker jag att leksaker platsar bättre i en barnbutik med kläder än i en bokhandel!

Droppen när det gäller dig var nog när du tog en av mina leverantörer på hudvård och hygien som jag haft i över 20 år. Om det skulle vara någon form av skämt att köra hygienavd också så var det ett dåligt skämt!

Du undrar varför man inte kan samarbeta i Nora mellan butikerna. Kan säga att du är en av anledningarna till att det ser ut som det gör!

Jag om någon har försökt att hålla mig inom det facket jag kan dvs. presenter/inredning/egen tillverkning/ te&kaffe.Jag har aldrig strävat efter att vara någon form av diverse handel utan kört min grej ..Sen har jag nu fått anklagelser att jag stulit andras koncept i staden.Vilket är väldigt konstigt då jag har drivit min butik sen 1987 i samma anda och som jag nu får ge upp!

Glad påsker/Ann-Britt

Lena Eriksson sa...

Hejsan Annbritt!

Har läst era inlägg här på din blogg,
och blir en aning besviken.
Trodde att handlarna i Nora stöttade och hjälpte varandra.
Istället för att smutskasta andra butiksägare!
Kunderna måste ju själv få välja var dom vill handla sina saker...
Ett exempel som "Linda" skrivit att det är osmakligt att Köpmannaföreningens ordf. väljer en barnbutik istället för en bokhandel att köpa sitt kontorsmateriel på. Ja vad kan det bero på tro??? Kanske att Pernilla som äger butiken har jobbat så länge på bokhandeln och har både kunskap och större erfarenhet än den nya ägarinnan.
Man är trygg med det gamla och väljer därför barnbutiken.

Och det är klart att det är väl bättre om alla handlare i Nora kunde komma överens för att bli en mysigare och köpstarkare stad!
Ingen vinner ju på att det är skitsnack hela tiden, snarare tvärtom!

Hoppas att allt är bra med dig och familjen.
Ha det gott och sköt om Dig!

Kramar från Lena