söndag 28 november 2010

Premiär för mitt minigalleri!


Så här fint blev det i nya gallerirummet!

Idag har det varit snöstorm i Nora.Gatorna har legat tysta och öde.Jag hade ändå öppet 12-16.Lite fanns och plocka med efter gårdagen röj för att få ordning på utställningen!Men å andra sidan handlar det inte bara om vädret!

Har länge gått och funderat på att skriva om det faktum som vi står inför dvs att Nora har problem.Butiker går i konkurs och flyttar och läggs ner en efter en nu och en del skaffar filialer på andra orter (även jag).Finns en och annan optimist kvar som tror att det ska ordna sig av sig själv.
Det tror inte jag
Människor ändrar sina köpvanor.Vi har nya generationer som växer upp.Vi som har butiker måste hänga med i svängarna. Bara ta en sån sak som vi hade förr om åren.Då fick man skatteåterbäringen i december.Nu kommer den i augusti.Finns inga pengar för flertalet att lägga på julklappar i december.Många butiker har funnits i 25 år och ibland i generationer i denna lilla stad.Jag har tagit mig friheten att titta på dom som har AB på allabolag.se och vad ser man där.Dom flesta visar minusresultat. När man sen går ut och säger till Noraborna att det går så bra så men alla har inte obefintliga hyror på sina butikslokaler och fastigheter med hyresgäster att luta oss emot . Varför ljuga och invagga folk i en falsk trygghet och samtidigt få folk att tro det är OK att handla i Örebro för vi klarar oss.Att driva en verksamhet som är bara uppbyggd på turismen 3 månader på sommaren kan väl vem som helst lista ut att det inte går.
Jag oroar mig för att vi kommer få ännu mindre rörelse i stan om ICA bygger utanför staden och stor ICA lägger ner mitt i stan .Rykten går om några nyetableringar men det är bara rykten än så länge att ICA ska bygga är klart !
Det sorgliga i det hela är vad kan vi göra?
Jag vet inte!

Andra väggen!

och detta är hörnet!


4 kommentarer:

Atelje Skärvan sa...

Vilka härliga kläder.
Det låter dystert men du har säkert rätt.Det är väl bara att kämpa på, skam den som ger sig.Men skall jag vara ärlig har jag varit nära att göra det.
Önskar dig en bra vecka,kram Agneta

Anonym sa...

Har sagt det förut och säger det igen.
Lämna Nora, låt dom handla sitt på någon stormarknad istället....lite "äkta" hantverk made in China.
Flytta dit där det finns folk som uppskattar det som finns eller som kommer att uppskatta något NYTT.
Nora borna är bortskämda.
"Det var bättre förr"...snart är vår nutid dåtid...
Vill man hellre gå på köpcenter....ja då handlar man väl i Marieberg kan jag tro.
I Kungsbacka vill man göra centrum mer attraktivt. Det innebär tydligen att man vill införa parkeringsförbud OCH bygga ett hotell istället för att bygga fler butiker som kan locka folk till innerstaden.
Vi har numera TRE köpcenter, kungsmässan, söderstaden och freeport där dom dessutom placerar ALLT som finns i kållered ca 2 mil norrut från Kba.
Alla som kommer utifrån (dom är många,) handlar på dessa ställen och INTE innerstaden, då borde man göra staden mer attraktiv genom att göra den mer lättillgänglig kan man tycka.
Kanske Noras framtid också....ett annat förslag är : flytta till ett köpcenter!!!
Kram från Södern med Norrlandstemperatur
Marianne

Suss sa...

Jaha, då är det snart dags för ett Norabesök igen, som oftast gör ett hål i min plånbok. Himmel vad fint det där lilla rummet blev, bra tänkt.
Hoppas du håller ut i Nora, det är så kul att gå in till dig och titta vad som kommit sen sist och att stå där och gagga en stund är alltid berikande. Att sedan Foppa kommer mig till mötes gör det hela ännu mer lustfyllt.
Du, kan jag få en kurs i det du informerade mig om senast och det du skriver i min blogg - fedjit eller vad det var? Jag fattar inte och vet inte hur man gör. Inte heller hur man kan göra om språket.
Ses snart hoppas jag. KRAM!

Krukmakeri hemjord sa...

det kan jag fixa , suss