torsdag 16 december 2010

Vilken vecka ...


Hej på er
En riktig skitvecka med felsökningar på min ugn ..Har lagat och provkört lagat igen och provkört..Simpel konstruktion men ack så känslig..Haft elektrikern och mätt för att hitta var det fallerar..Trodde först att vi hittat felet men icke sa nicke..Idag bestämde jag mig för att köpa ett mätinstrument för 600 spänn drygt.Bara för att själv kunna leta fel..Jag byter ju elementen själv t.om lindar skiten själv så varför ska jag inte kunna mäta strömmen oxå..

Så här kan det se ut när elementen är OK respektive EJ OK!

Här sliter jag ur det gamla!

Detta är baksidan av ugnen där alla kopplingar sitter det är ganska tight mellan ugn och vägg och jag upptäckte att det hade blivit trängre än förra gången..VAD kan de bero på..ha ha ha (ugnen väger några hundra kilon så den flyttar man inte på)
Varför ska sånt här hända veckorna före jul..?
Inatt går provbränning 2 och imorgon kan jag se resultatet!


3 kommentarer:

Atelje Skärvan sa...

Fy så jobbigt,jag håller mina tummar för dig att bränningen blir ok och att ugnen fungerar som den skall.
Kram Agneta

coyoteros sa...

håller åxå tummarna för att det ska lyckats med ugnen,å katten håller klorna..

läste på lite om brännugnar på nätet,,livslängden styrs av många saker,tex temp över 1280gr sliter extremt mycket,,å huvudregeln är ju mer och grövre tråd i väggarna ju längre livslängd..

och att tråden sitter i alla väggar runtgör stor skillnad,,kan göra skillnad på år..
och det sista var olika lertyper,,sk vita leror drog mindre än sk smutsiga leror....verkar ju vara ren vetenskap det här med lerugnar,,,där storleken och mängden har betydelse,,,,frågan är då vad driften kostar??? hur som helst ..en riktig kämpe är du åå envis...goda egenskaper tycker jag,,mjauuuu

ingersord sa...

Allt känns välbekant, vi lindade själv till vissa av ugnarna och köpte (dyra) färdiglindade till de största.
Jag håller tummarna för att bränningen går bra!